Header springende honden
hond

Maak kennis met … Karel

Precies twee en een halve jaar geleden werd Karel mede-eigenaar van de snoepwinkel die bij de praktijk hoort. 

Met zijn charme had hij zich ingekocht. Tegenwoordig is hij alleen nog af  en toe aanwezig in zijn functie als CEO (Sr). 

Want je kunt je voorstellen dat niks in de schappen komt te liggen als voeding en/of snacks zonder dat deze voorgeproefd is door een ervaren testpanel! 

Karel test het liefst wat voorheen zwom en Mette (Karels huisgenoot) neemt het deel wat gevlogen heeft (dit doet ons denken aan het nummer van Robert Long ‘vanmorgen vloog ze nog’) voor haar rekening. En soms zijn er dan van die momenten dat je zelf enorm staat te genieten (ondanks de geur van een snack) van een hond die echt óngelooflijk blij is met iets lekkers.

 Bij Karel bleek dit zalmhuid met filet te zijn. Zelden een hond zó blij zien kijken…. Jammer dat we dat moment niet hebben kunnen vastleggen op de gevoelige plaat, zijn kop sprak boekdelen! Hij wist van gekkigheid niet zo goed wat hij zou doen, dus eerst maar een paar rondjes door de tuin. Alsof hij verbaasd was dat dat hele stuk zalm écht voor hem was. 

En dan wordt er in de wetenschap nog gediscussieerd of en welke emoties honden kennen… Nou hebben de meeste mensenmaatjes geen wetenschappelijk onderzoek nodig om dat te kunnen vaststellen, maar goed. 

Emoties spelen ook een grote rol binnen onze behandelingen. Dat kunnen ook vastgezette emoties uit het verleden zijn. Emoties kunnen enorm veel impact hebben op gedrag en gezondheid! Daarover in een volgende blog meer……